Novi Sad
25.03.2013.
07:51
Aparat za ultrazvuk srca i abdomena koji je plaćen oko tri miliona dinara, već dve i po godine stoji neraspakovan u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, jer nema ko da ga koristi.
  • hitnjak

    29.03.2013 17:27
    ne blatite zavod
    Zavod za hitnu medicinsku pomoc u N.S vec godinama radi i svoj i tudji posao i glavni je cuvar socijalnog mira u gradu.Lekari rade 24 sata,365 dana u godini .Hitna jedina ne uzima pare i ne pita za knjizicu.lekar ima 50 hiljada platu I TO JE SVE.Besmisleno je pricati o ultrazvuku srca na 5 minuta od referentne ustanove za pokrajinu.To je ozbiljna edukacija i traje 4 -5 godina specijalizacija.Budimo ozbiljni,internisti ne znaju organizaciju urgentne medicine.Bar da se njom ni ne bave.
  • ddd

    26.03.2013 08:52
    prevod
    zaključani = koriste se u privatne svrhe
    zar ne može da se koristi u nekom domu zdravlja, da se smanje redovi dok se ovi ne obuče?
  • Duchess of Shangay

    25.03.2013 12:53
    Da samo "pojasnim"...

    UZ se u (NORMALNOJ) Hitnoj koristi u svrhu "Focused Assessment with Sonography for Trauma" (fokusirana procena traume ultrazvukom) a ne za kojekakve dijagnosticke svrhe, kojekakvo kamenje i ciste...

    Nema verovatno mnogo od "Hitnih" ni ideju o cemu se ovde govori...al' nije bitno...
  • Zoki

    25.03.2013 12:09
    Lako je tako
    Zna se kako je i za koliko kupljen ultrazvuk.Svako je našao svoj interes.Važno je doći u poziciju pa makar merenjem krvnog pritiska ispred komisiona u predizbornoj kampanji kako bi se dočepao direktorske fotelje.Sada je lako, sam nosi ponude za nabavke, sam odlučuje, pa dokle i koliko namakne a posle će opet da radi u svojoj ordinaciji.
  • Sremac

    25.03.2013 10:52
    Internistička posla
    UZ na terenu kod urgentnih stanja, pa to samo mogu da smisle internisti kojih nigde nema kada se o urgentnoj medicini kao struci razgovara.Internisti su planirali i kupili UZ ( jer su bili na tim funkcijama, treba videti pravu cenu koja je plaćena i ona koliko zaista košta jer postoji velika razlika )da bi privatno radili u ambulanti i na terenu.Sada ovaj internista nastavlja isto.Sva trojica su kao stručnjaci trebali da rade u KC i da tamo sprovode internističke ideje.
  • cityNS

    25.03.2013 10:45
    ne daju nam
    Godinu dana nikoga nisu hteli da prime na IKVBV na obuku a kad je grad intervenisao obuka je zapoceta ali razvlace i ne zavrsavaju da slucajno jedna privatna njihova ordinacija ne bi propala. Strasno sto rade ali svemu je kriv Beograd i ministarstvo koji dozvoljava da isti lekari rade u drzavnoj i u svojim privatnim ordinacijama isiti posao i naravno sve moze u privatnom nista u drzavnom bez cekanja od min 6 meseci. jos jedan vid kradje gradjana. Hitna medicinska pomoc je spremna da uvek pomogne gradjanima.
  • sale ns

    25.03.2013 10:15
    Nije tačno !
    Ljudi moji, pa vi nemate pojma ! Šta će nam uopšte takav aparat kad ovde niko ne boluje od srca i od gojaznosti !? Zato se aparat i ne koristi.
  • @Bora - Primarna zashtita

    25.03.2013 09:58
    Drugi su krivi.
    "Ti cesh meni da se lecish u ambulanti opshte prakse!Nema shanse! Aparati ce biti cuvani i zakljucani dok po njih neko ne dodje iz Beograda. Tako su sve razvukli i napravili plan kako unishtiti zdravlje gradjana. Uskoro ce se propisivati na recept ko moze, a ko ne moz e da se leci."

    Sigurno će ga odneti u Begrad. Tamo sve funkcioniše i super je, kao da si u švajcarskoj.

    Citiraću ovdašnjeg pesnika, "... krvi smo mi što smo ih pustili, što smo ćutali (i dalje ćutimo), što smo se sklanjali ..."
  • Mr. No

    25.03.2013 09:30
    Zašto, prosto, da slučajno ne opadne broj mušterija po privatnim ordinacijama...

    Dobro je što su položili zakletvu, šta bi bilo da nisu ;))))
  • novosadjan

    25.03.2013 09:23
    kako su skolovani i ko ih vodi dobro i zanju da rade
  • Bora

    25.03.2013 09:02
    Primarna zashtita
    Ti cesh meni da se lecish u ambulanti opshte prakse!Nema shanse! Aparati ce biti cuvani i zakljucani dok po njih neko ne dodje iz Beograda. Tako su sve razvukli i napravili plan kako unishtiti zdravlje gradjana. Uskoro ce se propisivati na recept ko moze, a ko ne moz e da se leci.
  • Novosađanka

    25.03.2013 08:22
    Treba li ovome komentar????
  • Duchess of Shangay

    25.03.2013 08:15
    Zasto ne koriste?

    Zato sto je urgentna sluzba u Srbiji lakrdija.

    Zato sto se radi "free style", zato sto ne postoje protokoli, zato sto ne postoji edukacija...

    Zato ne znaju sta je je FAST Scan i zato sto vecina njih verovatno nema ATLS.

    (Znace o cemu pricam onaj ko treba...)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna